De regie in eigen handen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is crisiskaart-logo-2.pngHeb je eerder een crisis meegemaakt, het gevoel dat je de controle en de regie over de situatie verliest? Of ben je bang de controle te verliezen? Met een Crisiskaart, Safety4You-kaart of Hulpkaart regel je in goede tijden praktische zaken, geef je je wensen aan. Dit neem je op in een Crisiskaart, Safety4You-kaart of Hulpkaart, die je in een noodsituatie kan tonen. Zodoende behoud je de regie wanneer je onverhoopt de controle verliest. Hulpverleners en omstanders kunnen zo rekening houden met jouw wensen.

Crisis-, Safety4You- en Hulpkaart

Een handig kaartje op bankpasformaat. Welke kaart past het beste bij jou: een Crisiskaart, Safety4U-kaart of een Hulpkaart?

Lees verder

Voordelen van een kaart

Behoud de regie tijdens een crisis: wat zijn de voordelen van een Crisiskaart of een Hulpkaart? Voor wie is een kaart?

Lees verder

Ik wil een kaart aanvragen

Ik wil graag een kaart en woon in Rotterdam Rijnmond! Neem contact op met de consulenten bij Basisberaad Rijnmond.

Lees verder

Crisiskaart

safety4YouHulpkaart

Drie verschillende kaarten

Een kaart kan je opstellen na een psychische crisis of bij verslaving, maar ook bij andere aandoeningen als dementie, NAH, suikerziekte etc. Er zijn drie varianten: de Crisiskaart, de Safety4You-kaart en de Hulpkaart. Bij een Crisiskaart maak je een plan waarbij je ingaat op hoe een crisis er uit ziet en hoe je deze kunt voorkomen. Een Hulpkaart is een kaart zonder een uitgebreid plan, hier staan alleen de wensen en praktische zaken centraal. De crisiskaartconsulent bij Basisberaad Rijnmond kan je helpen bij de keuze welke kaart bij je past.

Ervaring: Crisiskaart belangrijker dan mijn paspoort

Ik ben Olga en de leeftijd van vijftig jaar gepasseerd. Naast mijn psychische kwetsbaarheid heb ik ook veel fysieke problematiek. Deze beide ongemakken worden door elkaar versterkt. Bij de organisatie, waar ik vrijwilligerswerk doe, was er een voorlichting over de crisiskaart. Hierdoor werd ik zeer enthousiast over het maken van een crisiskaart. Lees verder

Actueel

العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolTürkçe