Voor wie

Een crisis, het kan iedereen overkomen. Je raakt de controle kwijt. Zeker wanneer je te maken hebt met sociaal psychische problematiek, dementie, niet aangeboren hersenletsel (NAH), suikerziekte etc. Wanneer je een crisis hebt meegemaakt, kan je soms flink in de war zijn en je wensen en gevoelens niet goed onder woorden brengen. Je raakt de controle kwijt.

Met de Crisiskaart, Safety4You-kaart of Hulpkaart behoud je zelf de regie. In goede tijden regel je praktische zaken en maak je afspraken met jouw omgeving wat er moet gebeuren als je onverhoopt controle verlies meemaakt in een crisis raakt. Wat moeten omstanders en hulpverleners doen of laten? Wie kunnen ze bellen? Het resultaat is een persoonlijke, opvouwbare kaart die je -als een bankpas- meeneemt in je portemonnee.

Crisiskaart

Een crisiskaart is onderdeel van een uitgebreid Crisisplan. Bij het opstellen van een Crisisplan sta je uitgebreid stil bij hoe een crisis er bij jou uit ziet (of uit kan zien), wat er nodig is tijdens een crisis en hoe eventueel een crisis kan worden voorkomen. Hierdoor kan een Crisiskaart ook preventief werken. Een Crisiskaart is zeer geschikt als je bij een (mogelijke) crisis kan en wil stilstaan, bijvoorbeeld bij psychische problematiek of verslaving.

Safety4You-kaart

Hulpkaart

HulpkaartMet een hulpkaart regel je met name praktische zaken voor als je even de regie kwijt raakt. Wie moet er gewaarschuwd worden? Hoe moeten omstanders je benaderen? Voor iedereen die bang is even de regie kwijt te raken, maar niet uitgebreid wil stilstaan hoe een (mogelijke) crisis er uit ziet. Dit maakt de Hulpkaart ook geschikt voor bijvoorbeeld dementie, niet aangeboren hersenletsel, suikerziekte etc.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Wil je weten of een Crisiskaart of Hulpkaart iets is voor je? Neem contact op met het Basisberaad, via: (010) 466 59 62 / crisiskaart@zorgbelanginclusief.nl of via ons contactformulier

Bezoek ook de website van de Crisiskaart landelijk: crisiskaart.nl

العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolTürkçe