Safety4YOU

Wat is Safety4YOU?

De Safety4YOU kaart is een onderdeel van de crisiskaart speciaal gericht op de jongeren doelgroep. Het is ook een klein opvouwbaar kaartje met het formaat van een bankpasje. Hierdoor past hij gemakkelijk in de portemonnee, zo kan iemand de kaart gemakkelijk bij zich dragen. De Safety4YOU kaar tis bedoeld voor jongeren die weten dat ze in een crisis kunnen komen. Bij een crisis kun je denken aan alles wat ervoor zorgt dat iemand de regie over zijn of haar leven kwijt raakt. Dit kan voor iedereen weer anders zijn! Op de kaart staat uitgelegd hoe een crisis er bij jou uitziet en hoe omstanders je het beste kunnen helpen.

Wat zijn de voordelen van de S4Y kaart?

Veel jongeren die een crisis hebben meegemaakt, hebben de ervaring dat het moeilijk is om snel goede hulp te krijgen. Vaak is het lastig om tijdens een crisis duidelijk te maken wat je voor hulp wilt. Het is dan fijn dat je op een eerder moment over bepaalde zaken al nagedacht hebt, en dat jouw wensen op de kaart staan.

Bij het opstellen van een kaart en het bijbehorende Safety4YOUplan, zullen er contactpersonen op de hoogte worden gesteld van jouw situatie. Omdat je van tevoren duidelijke afspraken maakt met anderen, weet je waar jij op kunt rekenen tijdens een volgende crisis. Op die manier kun je misschien zelfs een volgende crisis voorkomen!

Welke informatie staat er op een S4Y kaart?

Op de kaart geef je alle informatie die tijdens een crisis van belangrijk zijn zoals : je persoonlijke gegevens, gegevens van de contactpersonen, hoe ziet een crisis er bij jou uit, wat moeten de omstanders doen, evt medicatie gebruikt of lichamelijke gegevens die van belang zijn, praktische informatie en eventuele wensen ingeval van opname/behandeling en medicatie