Safety4YOU

Wat is Safety4YOU?

De Safety4YOU kaart is een onderdeel van de crisiskaart speciaal gericht op de jongeren doelgroep. De Safety4YOU kaart is bedoeld voor jongeren die weten dat ze in een noodsituatie kunnen komen. Bij een noodsituatie kun je denken aan alles wat ervoor zorgt dat iemand de controle over zijn of haar leven kwijt raakt. Op de kaart staat uitgelegd hoe een noodsituatie er bij jou uitziet en hoe omstanders je het beste kunnen helpen.

Wat zijn de voordelen van de S4Y kaart?

Veel jongeren die een noodsituatie hebben meegemaakt, hebben de ervaring dat het moeilijk is om snel goede hulp te krijgen. Vaak is het lastig om tijdens een noodsituatie duidelijk te maken wat je voor hulp wilt. Het is dan fijn dat je op een eerder moment over bepaalde zaken al nagedacht hebt, en dat jouw wensen op de kaart staan.

Bij het opstellen van een kaart en het bijbehorende Safetyplan, zullen er contactpersonen op de hoogte worden gesteld van jouw situatie. Omdat je van tevoren duidelijke afspraken maakt met anderen, weet je waar jij op kunt rekenen tijdens een volgende noodsituatie. Op die manier kun je misschien zelfs een volgende noodsituatie voorkomen!

Welke informatie staat er op een S4Y kaart?

Op de kaart geef je alle informatie die tijdens een noodsituatie van belangrijk zijn zoals: je persoonlijke gegevens, gegevens van de contactpersonen, hoe ziet een noodsituatie er bij jou uit, wat moeten de omstanders doen, evt medicatie gebruikt of lichamelijke gegevens die van belang zijn, praktische informatie en eventuele wensen ingeval van opname/behandeling en medicatie.